A tegnap okot adott arra, hogy írjak kicsit a hozzáállásról. Mármint az enyémről, hisz nem tisztem másokét megítélni. A betegség előtt is alapvetően pozitív ember voltam, de a kezelések megkezdésével együtt valami változott. Tudatosan változtattam, végül úgy maradtam, és ez jóóóóó.
Van néhány szabály, amelyet automatikusan betartok. Ezek:
A tegnap történései túlmutattak a kereteken. Mintegy 2 órán át. Már a megoldásukon dolgozom…
Tegnapi étkeim:
Zóna regelim: Imádott Wasa kenyerem (rozslisztből…) vastagon kenve a házi krémsajtommal, mellé 4 dkg házi füstölt kolbász (még 7 szál vár rám a fagyasztóban, nagyon kevés, de jön a disznóvádós időszak…), 6 dkg mozzarella sajt, 5 dkg paradicsom.
Tízóraira 1,5 dl kókusztejjel egy presszó kávé, Milano Style, finom… (Kókusztej: Cocomas-ból keverem, nekem bejön. nulla ch, és kifejezetten finom…)
Ebéd: pont beleesett a 2 órás “ki vagyok akadva” időszakba, így 15 dkg csülök. (nem volt kedvem vacakolni semmivel)
Uzsonna: Mivel elmentem, és tekertem 24 km-t, nem volt igazi uzsim, csak két szeletke trappista sajt, 24g.
Vacsora: Paleo muffint sütöttem, házi cukor nélkül főzött szilvalekvárral ettem. Ez volt a desszert. És előtte a vacsi két sajtszeletbe tekert kolbász paradicsommal. És 3 kis gerezd sültkrumpli a fiam vacsijából elcsenve.
Mindösszesen 1629 kcal mára.
Recept – na ne várj valami bonyolult és titkos dolgot…
Krémsajt: Végy egy kupac tejfölt, legjobba házi tejföl. Nekem most fél liter ilyen tejföl volt az alap. A tejfölt tedd egy tiszta textilpelenkába vagy más sűrű anyagba. Kösd fel lógni, hogy kicsöpögjön belőle a nedvesség. Én két napig csöpögtettem a hűtőben. Utána került bele só, bors, apritott lilahagyma és fokhagyma. És kész. De pont azzal fűszerezd, ami Neked ízlik…
100 grammban van (egy rendes kenyéren kb 20-30 g van, ha nem vastagon kened):