Kalóriaszámlálok, életmódváltok, főzök...

Túró rudi kicsit másképp. Na jó, rolád inkább...

Holnapra sütit kellett készítenem, amit én is megeszek. A mezesfinomsagok.blogspot.hu-n találtam egy régi kedvencet. Ezt a receptet faragtam szénhidrát szegényebbre, diétásabbra. Íme:

Mi kell bele:
Tészta:
  • 16 dkg gesztenye liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanálholland kakaó, a 20-22% kakaóvaj tartalmú
  • 20 g méz, most galagonyás van itthon
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • Ha nem áll össze a tészta semmiképp, kis tejjel lazítható
 Töltelék:
  • 1 csomag ricotta (nálam szarvasi…) (500 g)
  • 4 tojás sárgája
  • 60 g méz
  • 3 ek. teljes kiőrlésű búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g rumaromás vízbe áztatott mazsola
  • 5 tojás fehérje

Mit tegyél vele:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tészta: a száraz hozzávalókat összekeverjük. Én csináltam egy kis mélyedést a száraz összetevők közepén, ide beletettem az összes többi belevalót, összekevertem, és utána gyúram össze a száraz anyagokkal.
  3. Kibéleltem egy fasírtütő tepsit (nem tudom, hogy hívják, olyan , mint az őzgerinc, csak szögletes és mélyebb… 10 cm x 30 cm x 6 cm magas…) sütőpapírral, bejelöltem az edény méreteit a papíron, utána kivettem, a pultra tettem és kinyújtottam rajta a tésztát, hogy a jelölésen túl érjen (később rá kell hajtani majd a töltelékre…). Óvatosan beleédesgettem a formába. Törik kicsit, de nem baj, attól még finom lesz, csak nem olyan szép…
  4. Jöhet a töltelék: a tojásfehérjét keményre vertem, a többi összetevőt jól elkevertem, utána óvatosan beleforgattam a tojásfehérjét.   Homogénre kevertem, és a téztára tettem. Befedtem, és a sütőbe tettem. 1 óra 5 percet sült. Isteni!

Tápértéke:

  • 254 kcal / 100 g
  • 8.4 g fehérje
  • 13.9 g zsír
  • 23.8 g szénhidrát

És a két fotó:

turorudi_suteselott

Ilyen volt sütés előtt, még nem hajtottam rá a tésztát

turorudi_kesz

Isteni! Kész van!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!