Holnapra sütit kellett készítenem, amit én is megeszek. A mezesfinomsagok.blogspot.hu-n találtam egy régi kedvencet. Ezt a receptet faragtam szénhidrát szegényebbre, diétásabbra. Íme:
Mi kell bele:
Tészta:
- 16 dkg gesztenye liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanálholland kakaó, a 20-22% kakaóvaj tartalmú
- 20 g méz, most galagonyás van itthon
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 tojás sárgája
- Ha nem áll össze a tészta semmiképp, kis tejjel lazítható
Töltelék:
- 1 csomag ricotta (nálam szarvasi…) (500 g)
- 4 tojás sárgája
- 60 g méz
- 3 ek. teljes kiőrlésű búzadara
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g rumaromás vízbe áztatott mazsola
- 5 tojás fehérje
Mit tegyél vele:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Tészta: a száraz hozzávalókat összekeverjük. Én csináltam egy kis mélyedést a száraz összetevők közepén, ide beletettem az összes többi belevalót, összekevertem, és utána gyúram össze a száraz anyagokkal.
- Kibéleltem egy fasírtütő tepsit (nem tudom, hogy hívják, olyan , mint az őzgerinc, csak szögletes és mélyebb… 10 cm x 30 cm x 6 cm magas…) sütőpapírral, bejelöltem az edény méreteit a papíron, utána kivettem, a pultra tettem és kinyújtottam rajta a tésztát, hogy a jelölésen túl érjen (később rá kell hajtani majd a töltelékre…). Óvatosan beleédesgettem a formába. Törik kicsit, de nem baj, attól még finom lesz, csak nem olyan szép…
- Jöhet a töltelék: a tojásfehérjét keményre vertem, a többi összetevőt jól elkevertem, utána óvatosan beleforgattam a tojásfehérjét. Homogénre kevertem, és a téztára tettem. Befedtem, és a sütőbe tettem. 1 óra 5 percet sült. Isteni!
Tápértéke:
- 254 kcal / 100 g
- 8.4 g fehérje
- 13.9 g zsír
- 23.8 g szénhidrát
És a két fotó:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: